Παραδοσιακά ζυμαρικά

Το σήμα κατατεθέν της Λήμνου είναι τα σπαρμένα σιταροχώραφα που φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Από αυτούς τους καρπούς της εύφορης Λημνιάς γης, φτιάχνουμε όλα μας τα παραδοσιακά ζυμαρικά όπως είναι το Κους Κους, ο Τραχανάς, το Πλιγούρι και το Φλωμάρι Λήμνου. Η παρασκευή των τοπικών ζυμαρικών της Λήμνου παραδοσιακά θύμιζε γιορτή καθώς οι νοικοκυρές κάθε καλοκαίρι με το φρέσκο αλεύρι της νέας σοδειάς, μαζεύονταν στα σπίτια και με τραγούδια και χαρές ζύμωναν τα ζυμαρικά όλου του χρόνου. Έπειτα τα στέγνωναν και τα αποθήκευαν ώστε να έχουν ζυμαρικά για όλο το χειμώνα. Διατηρώντας τις συνταγές της δικής μας προγιαγιάς Χρυσάνθης και χρησιμοποιώντας το σταρένιο Αλεύρι Λήμνου που καλλιεργούμε στο ηφαιστιογενές έδαφος του νησιού, με πολύ υπομονή και τη καλύτερη φροντίδα, προσφέρουμε σε εσάς αυτά τα μοναδικά παραδοσιακά ζυμαρικά.