Πάντα με τις πιο αγνές πρώτες ύλες , όπως το αλεύρι Λήμνου από το μοναδικό σιτάρι “Λήμνος” και χωρίς την προσθήκη συντηρητικών και προσθέτων παρασκευάζουμε τα παξιμάδια Λήμνου, πλούσια σε φυτικές ίνες και ασύγκρητα σε νοστιμιά.
περισσοτεραΗ παρασκευή των παραδοσιακών ζυμαρικών της Λήμνου παραδοσιακά θυμίζει γιορτή καθώς οι γυναίκες με το φρέσκο αλεύρι νέας σοδιάς κάθε καλοκαίρι μαζεύονται στα σπίτια και με τραγούδια και χαρές φτιάχνουν τα ζυμαρικά του χρόνου. Εμείς στην "Οικογένεια Ποριάζη" διατηρήσαμε τις συνταγές και χρησιμοποιώντας το αλεύρι Λήμνου σας προσφέρουμε τα μοναδικά αυτά ζυμαρικα.
περισσοτεραΕμείς στην “Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος” πιστοί στις ρίζες μας και στην παράδοση του τόπου από το 1982 καλλιεργούμε στο νησί του Ηφαίστου την ξεχωριστή για την ποιότητα και την γεύση της τοπική ποικιλία σκληρού σίτου “Λήμνος”.
περισσοτεραΙδρύεται ο παραδοσιακός φούρνος στο χωριό Πορτιανού της Λήμνου από τον Νικόλαο Ποριάζη και την σύζυγό του Χρυσάνθη με στόχο να τροφοδοτεί με ψωμί και παξιμάδια τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο.
Την λειτουργία του φούρνου συνεχίζει η προγιαγιά Χρυσάνθη μαζί με τον πρωτότοκο γιο της Κωνσταντίνο Ποριάζη.
Τα ινία του φούρνου αναλαμβάνει ο ιδιαίτερα οξυδερκής και πολυπράγμων Κωνσταντίνος Ποριάζης ο οποίος το 1962 αγοράζοντας τον πρώτο Γερμανικό Φούρνο στο νησί μετατρέπει τον Φούρνο του σε ένα σύγχρονο αρτοποιείο.
Ο Φούρνος περνά στα χέρια των δύο γιων του Κωνσταντίνου Ποριαζη, στον Νικόλαο και Δημήτριο Ποριάζη.Το αρτοποιείο μεταφέρεται στις υπάρχουσες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξοπλίζεται με σύγχρονα μηχανήματα.
Οι δύο νέοι με διάθεση να εξελίξουν αυτό που έχουν αναλάβει προβαίνουν σε δύο σημαντικά βήματα: 1.Ενασχόληση με την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών σιτηρών, Σιτάρι Λήμνος και Κριθάρι “Παναγιά”, 2.Προσανατολισμός στις αγορές εκτός νησιού με στόχο την μαζικότερη διακίνηση των προϊόντων ,κατά βάση των παξιμαδιών.
Στην περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρα δύο επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί των μηχανημάτων της βιοτεχνίας . Παράλληλα ξεκινά η συνεργασία με αγρότες του νησιού στα πλαίσια συμβολαιακής Γεωργίας με στόχο την μεγαλύτερη καλλιέργεια και παραγωγή των τοπικών ποικιλιών σιτηρών.
Ξεκινά η συνεργασία μας με το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής που Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έναρξη ενασχόλησης της τέταρτης γενιάς της οικογένειας με την οικογενειακή επιχείρηση παράλληλα με την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών .
Η Αρτοποιία “Η Λήμνος” μετατρέπεται σε “Οικογένεια Ποριάζη-Λήμνος” , με νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα.
Η Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος, αξιοποιώντας το εκλεκτής ποιότητας αλεύρι που παράγει ξεκινά την συσκευασία του σε σακουλάκια του 1kg και την διάθεσή σε υπεραγορές και όχι μόνο.
Αν και όλες οι συνταγές για σπιτικό ψωμί είναι πάνω-κάτω ίδιες, το μυστικό για πετυχημένο ζυμωτό κρύβεται στο αλεύρι. Το Αλεύρι της Οικογένειας Ποριάζη είναι ξεχωριστό καθώς κρύβει μέσα του όλα τα οφέλη και τη νοστιμιά από τα σκληρά...
περισσοτεραΥλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπαλομύτα ή στρογγυλό) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 200 ml. λευκό κρασί 600 ml. Ζωμό κότας 100 ml. ελαιόλαδο Για το Roux: 20 γρ. βούτυρο 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ Για το...
περισσοτεραΣυστατικά 250 γρ. αλεύρι σταρένιο – 250γρ. αλέυρι γ.ο.χ. 5 αβγά, μεσαία 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 800 γρ. νερό χυμό, από 1 λεμόνι 2 στικ κανέλα 50 γρ. μέλι Για το σερβίρισμα μέλι κανέλα, τριμμένη καρύδια...
περισσοτεραΣε ένα τραπέζι, ωραία ιδέα για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια σολομού μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν...
περισσοτεραΟ Νοέμβρης είναι κατεξοχήν, μήνας αφιερωμένος στους γεωργούς. Από τις γεωργικές εργασίες του μηνός, που είναι όλες επείγουσες, ιδιαίτερα αυτή της σποράς των σιτηρών ο Νοέμβριος έχει διάφορα ονόματα μεταξύ των οποίων: Σποριάς, Σπαρτός, Σπορίτης, Σπορέας, Σποριάρης ή Μεσοσπορίτης. Το όνομα...
περισσοτεραΗ ιστορία του ψωμιού ξεκινάει πριν από 30.000 χρόνια στην Ευρώπη. Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια εκδοχή πάστας σιτηρών, φτιαγμένης από καβουρδισμένους και αλεσμένους κόκκους δημητριακών και νερό, και μπορεί να προέκυψε τυχαία κατά το μαγείρεμα ή...
περισσοτεραΠαρατηρώντας την ομορφιά της φύσης ... Ροζ φλαμίνγκο,ολόλευκοι κύκνοι, λεπτεπίλεπτοι λευκοτσικνιάδες, καμαρωτές νησιώτικες πέρδικες, μικρόσωμα κιρκινέζια και πολλά άλλα . Η Λήμνος είναι το σπίτι τους.Ενδιάμεσος σταθμός ανάπαυσης και τόπος διαχείμανσης για δεκάδες είδη μεταναστευτικών πουλιών, η Λήμνος αποτελεί μία ιδανική...
περισσοτεραΑρώματα από γλυκάνισο, ξύλο που καίγεται ,μήλο και κιδώνι είναι ορισμένα μόνο από αυτά που μονοπωλούν την όσφρηση όσων περιδιαβαίνουν στα σοκάκια των χωριών της Λήμνου κυρίως τις νυχτερινές ώρες,τα βράδια του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη. H παραγωγική διαδικασία ...
περισσοτεραΈνα βήμα πριν το ξεκίνημα της φετινής παραγωγής, ο απολογισμός της καλλιεργητικής σεζόν 2019-2020 τόσο για εμάς όσο και για τους συνεργαζόμενους αγρότες είναι αρκετά θετικός. Παρόλο που η παραγωγή σιτηρών, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κυμάνθηκε σε χαμηλότερα...
περισσοτεραΤην δεύτερη εβδομάδα του Νοέμβρη υπολογίζεται να ξεκινήσει για φέτος το project της συμβολαιοποιημένης καλλιέργειας της επιχείρησής μας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και με τη βοήθεια των προβλεπόμενων βροχοπτώσεων, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι...
περισσοτεραΕχοντας ως αφετηρία τη διατήρηση της παράδοσης και της ανάδειξης του νησιού της Λήμνου, ο Δημήτρης και ο Νίκος Ποριάζης ξεκίνησαν το 1981,στο χωριό Πορτιανού της Λήμνου, τη διάσωση του σπόρου των τοπικών ποικιλιών σιταριού Λήμνος και κριθαριού Παναγιά. Σκοπός τους ήταν να τις καλλιεργήσουν...
περισσοτεραΣτην εταιρία "Οικογένεια Ποριάζη - Λήμνος" επενδύουμε και πιστεύουμε στις διαπροσωπικές επαγγελματικές σχέσεις που χτίζονται στην αμοιβαία ειλικρίνεια, πίστη και προσπάθεια σε ένα κοινό όραμα, αυτό της αναβίωσης της Λήμνου ως σιτοβολόνα. Στα πλαίσια αυτά μέσα από τα χρόνια συνεργασίας...
περισσοτεραΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΙΑΖΗ: Πιστοποίηση ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Μετά από πολύμηνη αναμονή, ολοκληρώθηκε για την Οικογένεια Ποριάζη το έργο ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο με πρωτοβουλία της...
περισσοτεραΟ διεθνής διαγωνισμός εξειδικευμένης αξιολόγησης ‘’Taste Olymp Awards’’ με τα βραβεία ανώτερης γεύσης τροφίμων και ποτών, ανακοίνωσε τα βραβευμένα προϊόντα για το 2020 τόσο για χώρες της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Τα υψηλής ποιότητας εξεταζόμενα δείγματα που συμμετείχαν, ξεπέρασαν τα...
περισσοτεραΣτην Οικογένεια Ποριάζη δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας , η επιχείρησή μας αποτελεί τον παλιότερο οργανωμένο φούρνο στο νησί ο οποίος παρέχει από τότε εώς σήμερα όχι μόνο ψωμί αλλά παξιμάδια και παραδοσιακά ζυμαρικά όλα παρασκευασμένα από σιτάρια...
περισσοτεραΣάβ, 6 Απρ. 1 μ.μ. – 9 μ.μ. Κυρ, 7 Απρ. 11πμ - 9μμΔευ,8 Απρ. 11πμ - 9μμΑποθήκη Γ' Λιμάνι, Θεσσαλονίκη Η 3rd Gourmet Exhibition είναι γεγονός. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της πόλης θα λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη...
περισσοτεραBack to our homepage Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.