Γαστρονομία

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπαλομύτα ή στρογγυλό) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 200 ml. λευκό κρασί 600 ml. Ζωμό κότας 100 ml. ελαιόλαδο Για το Roux: 20 γρ. βούτυρο 20 γρ.…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συστατικά 250 γρ. αλεύρι σταρένιο – 250γρ. αλέυρι γ.ο.χ. 5 αβγά, μεσαία 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα        Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 800 γρ. νερό χυμό, από 1 λεμόνι 2 στικ κανέλα 50 γρ. μέλι        Για…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ένα τραπέζι, ωραία ιδέα για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια σολομού μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν τω μέσω της νυκτός, μιας και η παρασκευή τους γίνεται…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και δεν μπορούμε παρά να ετοιμαζόμαστε ώστε να ευχαριστήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα με λαχταριστά πιάτα γεμάτα νοστιμιά και αγάπη. Επειδή λοιπόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη, την πιο καλή αρχή δημιουργήστε την με νόστιμα και ιδιαίτερα ορεκτικά. Για να ξεκινήσετε με τον καλύτερο τρόπο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια εποχή όπου η πείνα δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη όσο πολλοί πιστεύουμε, είναι απαράδεκτο και ανήθικο να πετιούνται τρόφιμα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ψωμί, που θεωρείται βασικό είδος τροφίμου, ανήκει στην παραδοσιακή διατροφή και έχει ιδιαίτερη θρεπτική αξία. Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την κακιά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ