Γαστρονομία

Είσαι από αυτούς που με την πρώτη ευκαιρία και ανάμεσα σε προσφορές και φανταχτερές συσκευασίες αναζητούν τα καλύτερα και τα πιο ποιοτικά άλευρα; Είσαι από αυτούς που αγαπάνε να ζυμώνουν και ξέρουν να χειρίζονται τη ζύμη σαν εξπέρ; Μπορεί η απάντηση να είναι ναι, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζεις για το…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν και όλες οι συνταγές για σπιτικό ψωμί είναι πάνω-κάτω ίδιες, το μυστικό για πετυχημένο ζυμωτό κρύβεται στο αλεύρι. Το Αλεύρι της Οικογένειας Ποριάζη είναι ξεχωριστό καθώς κρύβει μέσα του όλα τα οφέλη και τη νοστιμιά από τα σκληρά σιτάρια Λήμνου που η ίδια καλλιεργεί. Αυτό φτάνει στο τραπέζι μας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπαλομύτα ή στρογγυλό) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 200 ml. λευκό κρασί 600 ml. Ζωμό κότας 100 ml. ελαιόλαδο Για το Roux: 20 γρ. βούτυρο 20 γρ.…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συστατικά 250 γρ. αλεύρι σταρένιο – 250γρ. αλέυρι γ.ο.χ. 5 αβγά, μεσαία 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα        Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 800 γρ. νερό χυμό, από 1 λεμόνι 2 στικ κανέλα 50 γρ. μέλι        Για…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ένα τραπέζι, ωραία ιδέα για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια σολομού μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν τω μέσω της νυκτός, μιας και η παρασκευή τους γίνεται…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ