Η ''Οικογένεια Ποριάζη - Λήμνος'' στη 3rd Gourmet Exhibition

Η ''Οικογένεια Ποριάζη - Λήμνος'' στη 3rd Gourmet Exhibition

Σάβ, 6 Απρ. 1 μ.μ. – 9 μ.μ. 
Κυρ, 7 Απρ. 11πμ - 9μμ
Δευ,8 Απρ. 11πμ - 9μμ
Αποθήκη Γ' Λιμάνι, Θεσσαλονίκη

Η 3rd Gourmet Exhibition είναι γεγονός. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της πόλης θα λάβει χώρα με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη πλέον Gourmet Exhibition με γεύσεις και αρώματα αποκλειστικά και μόνο από την Ελλάδα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας της το 2016, η Gourmet Exhibition στόχευσε στην ανάδειξη των Ελλήνων παραγωγών τυποποιημένων προϊόντων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος που την οδήγησε στο να δραστηριοποιηθεί στην αναζήτηση, συνεργασία και τέλος στην προώθηση επιχειρήσεων αποκλειστικά με ποιοτικά εκλεκτά τρόφιμα.

 

GOE2019 GR 01

 

Στην Έκθεση συμμετέχουν 80 μοναδικοί παραγωγοί από κάθε μεριά της Ελλάδας, όπου το όνομά τους είναι συνδεδεμένο με υψηλής ποιότητας τρόφιμα, πρώτη ύλη, τυποποιημένα και καινοτόμα προϊόντα, γεωγραφική ένδειξη και ηχηρά brand names.

Η Λήμνος, που παράγει τόσο μοναδικά προϊόντα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γεγονός. Μάλιστα, φέτος έχει την τιμητική της, καθώς ο Ιδρυτής του Taste Lemnos, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και η Μάλαμα Μπανάβου στρώνουν το τραπέζι της Λήμνου με τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού και περιμένουν το κοινό για να τα δοκιμάσει και να τα αξιολογήσει. Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα παραδοσιακά Παξιμάδια και Ζυμαρικά της Οικογένειας Ποριάζη καθώς και το μοναδικό σε ποιότητα και γεύση Αλεύρι Λήμνου που καλλιεργεί και συσκευάζει η οικογενειακή επιχείρηση.

Στη διάρκεια της Έκθεσης, οι επισκέπτες, το καταναλωτικό κοινό και οι επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίπτερα των παραγωγών, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, να συζητήσουν μαζί τους, να ενημερωθούν για την παραγωγή, την πρώτη ύλη, τη διάθεση και τις τιμές, να κάνουν παραγγελίες και αγορές χονδρικής ή λιανικής.    

Επίσης, στη 'Gourmet Exhibition' θα λάβουν χώρα 48 εκδηλώσεις  που αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα. Γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες της Έκθεσης, με την είσοδό τους, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Δύο από αυτές τις εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη Λήμνο και τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί και είναι:

1. ''Το γαστρονομικό μονοπάτι της Λήμνου'' και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 3μμ - 4μμ. Μια απολαυστική παρουσίαση και αφιέρωμα εφ' όλης της ύλης στη γαστρονομία της Λήμνου από τον Alexandros Alexandrou του Lemnos Philema.

2. ''Λήμνος: ένας γαστρονομικός παράδεισος / Τράπεζα Γευσιγνωσίας'' και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/4/2019 και ώρα 6:30μμ - 8μμ. Η γευστική δοκιμή περιλαμβάνει, παξιμάδια Λήμνου και κρασιά, τυριά Λήμνου με βότανα και ελαιόλαδο, άφκο (φάβα Λήμνου) παντρεμένο με μαρινάτα θαλασσινά, σαλάτα οσπρίων με καβουρμά και πανακότα με άρωμα Λήμνου.

Τα προϊόντα της Λήμνου θα τα βρείτε επιπλέον στο Stand 11,12 και 13 καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου 6, 7 και 8 Απριλίου στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι.

Προϊόντα που συμμετέχουν:

  • Παξιμάδια Λήμνου ''Οικογένειας Ποριάζη - Λήμνος''
  • Καβουρμάς Λήμνου,
  • Όσπρια Λήμνου (Άφκος, φάβα, ασπρομύτικο, ρεβίθι)
  • Αρωματικά βότανα Λήμνου (Ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα, φασκόμηλο)
  • Ελαιόλαδο Λήμνου

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest