
1919
Ιδρύεται ο παραδοσιακός φούρνος στο χωριό Πορτιανού της Λήμνου από τον Νικόλαο Ποριάζη και την σύζυγό του Χρυσάνθη με στόχο να τροφοδοτεί με ψωμί και παξιμάδια τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο.

1937
Την λειτουργία του φούρνου συνεχίζει η προγιαγιά Χρυσάνθη μαζί με τον πρωτότοκο γιο της Κωνσταντίνο Ποριάζη.

1945
Τα ινία του φούρνου αναλαμβάνει ο ιδιαίτερα οξυδερκής και πολυπράγμων Κωνσταντίνος Ποριάζης ο οποίος το 1962 αγοράζοντας τον πρώτο Γερμανικό Φούρνο στο νησί μετατρέπει τον Φούρνο του σε ένα σύγχρονο αρτοποιείο.

1982
Ο Φούρνος περνά στα χέρια των δύο γιων του Κωνσταντίνου Ποριαζη, στον Νικόλαο και Δημήτριο Ποριάζη.Το αρτοποιείο μεταφέρεται στις υπάρχουσες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξοπλίζεται με σύγχρονα μηχανήματα.

1982
Οι δύο νέοι με διάθεση να εξελίξουν αυτό που έχουν αναλάβει προβαίνουν σε δύο σημαντικά βήματα: 1.Ενασχόληση με την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών σιτηρών, Σιτάρι Λήμνος και Κριθάρι “Παναγιά”, 2.Προσανατολισμός στις αγορές εκτός νησιού με στόχο την μαζικότερη διακίνηση των προϊόντων ,κατά βάση των παξιμαδιών.

2004-2010
Στην περίοδο αυτή λαμβάνουν χώρα δύο επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί των μηχανημάτων της βιοτεχνίας . Παράλληλα ξεκινά η συνεργασία με αγρότες του νησιού στα πλαίσια συμβολαιακής Γεωργίας με στόχο την μεγαλύτερη καλλιέργεια και παραγωγή των τοπικών ποικιλιών σιτηρών.

2009
Ξεκινά η συνεργασία μας με το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής που Πανεπιστημίου Αιγαίου.

2015
Έναρξη ενασχόλησης της τέταρτης γενιάς της οικογένειας με την οικογενειακή επιχείρηση παράλληλα με την δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών .

2016
Η Αρτοποιία “Η Λήμνος” μετατρέπεται σε “Οικογένεια Ποριάζη-Λήμνος” , με νέο λογότυπο και εταιρική ταυτότητα.

2017
Η Οικογένεια Ποριάζη Λήμνος, αξιοποιώντας το εκλεκτής ποιότητας αλεύρι που παράγει ξεκινά την συσκευασία του σε σακουλάκια του 1kg και την διάθεσή σε υπεραγορές και όχι μόνο.
Ο Φούρνος της Οικογένειας Ποριάζη - Λήμνος
H βιοτεχνία της “Οικογένειας Ποριάζη” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1919 με έδρα την Λήμνο σε όλη την Ελλάδα στον χώρο των αγροδιατροφικών προϊόντων προσφέροντας προϊόντα απ΄ο το χωράφι τους στο ράφι μας!
Στην Οικογένεια Ποριάζη, είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και φροντίζουμε να αναδεικνύουμε τις ιδιαίτερες γεύσεις του ακολουθώντας πιστά συνταγές από το 1919. Με μεράκι, αγάπη και σεβασμό, εμείς και η ομάδα των συνεργαζόμενων αγροτών, καλλιεργούμε στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λήμνου τα εκλεκτά σιτάρια και κριθάρια και παράγουμε το μοναδικό αλεύρι Λήμνου. Ζυμώνουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, χωρίς προσθήκη συντηρητικών και βελτιωτικών και διπλοφουρνίζουμε με παραδοσιακό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι τα παραδοσιακά παξιμάδια, τα «Φλωμάρια» τοπικά ζυμαρικά, ο σταρένιος Τραχανάς με σιτάρι παραγωγής μας και το αλεύρι Λήμνου, όλα πλούσια σε γεύση, θρεπτικά και άκρως υγιεινά. Στο πέρασμα των χρόνων και βασισμένη στην οξυδέρκεια της γιαγιάς Χρυσάνθης, οι γονείς μας και σήμερα η τέταρτη γενιά της Οικογενείας διακατέχονται από φιλοσοφία δημιουργικότητας και εξωστρέφειας για να καθιερώσουν σε όλη την Ελλάδα ως διατροφική αξία την παράδοσή μας. Από την Λήμνο ξεκινάει το “ταξίδι” των εκλεκτών μας προϊόντων με προορισμό όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ,στόχος μας να σας έχουμε συνοδοιπόρους πάντα διατηρώντας την παράδοσή μας και τον οικογενειακό μας χαρακτήρα.
Οικογένεια Ποριάζη-Λήμνος, σπέρνουμε, θερίζουμε, ζυμώνουμε από το 1919 πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και σας προσφέρουμε προϊόντα πλούσια διατροφικά από το χωράφι μας στο ράφι σας!
Πιστοποιητικά Ποιότητας