Σιμιγδαλένιος Τραχανάς Λήμνου (γλυκός)

Σιμιγδαλένιος Τραχανάς Λήμνου (γλυκός)

Το σήμα κατατεθέν της Λήμνου είναι τα σπαρμένα σιταροχώραφα της που φτάνουν ως την άκρη της θάλασσας. Ένα μοναδικό προϊόν που φτιάχνεται από τους καρπούς της είναι ο γλυκός τραχανάς Λήμνου. Παρασκευάζεται από το σιμιγδάλι του σκληρό σιτάριου Λήμνου μαζί με φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα

Είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες. Αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για τα παιδιά καθώς η παρουσία του γάλακτος αυξάνει την ποσότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Συστατικά:

  • αλεύρι σίτου τύπου Μ (29%)
  • σιμιγδάλι (52%) γάλα (αγελαδινό)
  • αλάτι

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Πρόσθετες Πληροφορίες

Γραμμάρια:
450 γρ.