Ζύμη πίτσας: Εύκολη συνταγή για εγγυημένο αποτέλεσμα

Ζύμη πίτσας: Εύκολη συνταγή για εγγυημένο αποτέλεσμα

Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα! Πόσες φορές έχετε αναζητήσει την κατάλληλη συνταγή για τη ζύμη πίτσας αλλά δεν σας ικανοποιεί; Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη για την βάση σας αλλά κάτι δεν σας αρέσει τελικά;

Μην ανησυχείτε καθόλου γιατί σήμερα θα σας δείξουμε τον πιο εύκολο τρόπο για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Είναι πραγματικά υπέροχο πως με απλά υλικά όπως αλεύρι, μαγιά, νερό και λίγο ελαιόλαδο μπορείς να δημιουργήσεις άπειρους συνδυασμούς γεύσεων.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο για να φτιάξεις μια εξαιρετική ζύμη πίτσας είναι η πρώτη ύλη και συγκεκριμένα το αλεύρι. Γιατί το αλεύρι κάνει όντως την διαφορά. Και σε αυτή τη περίπτωση η διαφορά βρίσκεται στη υπέροχη γεύση.

Εγώ λοιπόν διάλεξα το Σταρένιο Αλεύρι Λήμνου από την Οικογένεια ΠΟΡΙΑΖΗ το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Πέρα από την κατάλληλη υφή που θέλουμε για τη ζύμη πίτσας, μας προσφέρει και αγνή πλούσια γεύση.  
 
flour
 
Το αλεύρι αυτό παράγεται από τα σκληρά σιτάρια της τοπικής ποικιλίας ''Λήμνος'' που τόσο η οικογένεια Ποριάζη όσο και οι συνεργαζόμενοι αγρότες καλλιεργούν από το 1981 στα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού. 
Είναι επίσης ιδανικό για ψωμί, σπιτικά ζυμαρικά και πίτες. Η αλήθεια είναι ότι φλερτάρω και με ένα ψωμάκι..
Και ποια είναι τα υλικά για την ζύμη πίτσας μου; Αν σας πω πως την έφτιαξα με το μάτι, (που λέμε) και βγήκε καταπληκτική, θα το πιστέψετε;
 
flour1
 
Υλικά που θα χρειαστείτε: 
 
Για τη ζύμη Πίτσας:
• 400 γρ. σκληρό κίτρινο σταρένιο αλεύρι Λήμνου Οικογένειας Ποριάζη
• 1 φακελάκι μαγιά
• 260ml νερό χλιαρό
• 1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
• 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1κ. γλυκού αλάτι
 
Γαρνίρισμα
 
Εδώ μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και να δοκιμάσουμε διαφορετικούς συνδυασμούς ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Για τη σημερινή πίτσα σας προτείνουμε τα εξής υλικά: 
• Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
• Μανιτάρια
• Γαλοπούλα 
• Μοτσαρέλα τριμμένη
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο
 
 
Εκτέλεση
 
1. Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο. 
3. Ρίχνουμε στη λακουβίτσα το μείγμα με τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ανακατεύουμε το μείγμα από έξω προς τα μέσα. 
4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμη (σε εμένα χρειάστηκε)
 
flour2
 
5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπόλ
6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 1 με 1 ½ ώρα σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
7. Στη συνέχεια τη ζυμώνουμε λίγο ξανά και την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά που θα την καλύψουμε. Εγώ την ανοίγω με το χέρι. Αν τη θέλετε λεπτή και τραγανή την ανοίγετε με τον πλάστη
8. Δίνουμε στη ζύμη μας το σχήμα που μας αρέσει και προσθέτουμε από πάνω τα υλικά μας. Ξεκινάμε απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και στη συνέχεια τοποθετούμε τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα.
9. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη. Τέλος, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.  
10. Ψήνουμε την πίτσα στις αντιστάσεις στους 220 με 230 βαθμούς. 
 
pizza1
 
pizza2
 
Σημειώσεις:
 
* (Για το ψήσιμο) Τοποθετώ αρχικά την πίτσα στην τελευταία κάτω θέση του φούρνου για να ψηθεί ωραία από κάτω και στη συνέχεια, αν χρειαστεί την ανεβάζω στη μεσαία σχάρα για  να πάρει χρώμα και από πάνω. 
 
** Αν δεν σας αρέσουν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για γαρνίρισμα εννοείται ότι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ότι άλλα υλικά επιθυμείτε και να κάνετε διαφορετικούς συνδυασμούς. Λειτουργούν όλα εξίσου καλά στη συνταγή
.
*** Η συνταγή και οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν από την Ευγενία Τρούσα και δημοσιεύθηκαν στο Instagram account @letstreatoueselves.gr 
 
Καλή Απόλαυση και ελπίζουμε να σας άρεσε! 
 
Αν θέλετε να μαθαίνετε τα νέας μας και να παρακολουθείτε περισσότερες συνταγές και άλλο περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρει, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήσετε στα social media (Instagram & Facebook). 
 
 
Facebook Twitter Google+ Pinterest