Συνταγές

Σε ένα τραπέζι, ωραία ιδέα για να τιμήσετε τους καλεσμένους σας και όχι μόνο είναι να σερβίρετε καναπεδάκια σολομού μέχρι να γίνουν οι τελευταίες προετοιμασίες για το δείπνο. Επίσης, αν έχετε στο πρόγραμμα να ξενυχτήσετε, μπορείτε να τα παρουσιάσετε εν τω μέσω της νυκτός, μιας και η παρασκευή τους γίνεται…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τυροκούλουρα με σκληρό αλεύρι Λήμνου   Είναι απερίγραπτη η χαρά μας όταν οι καταναλωτές των προϊόντων μας δημιουργούν με τις συνταγές τους τόσο όμορφα εδέσματα που αναδικνύουν την ποιότητα της  πρώτης ύλης αλλά αποτελλούν και αντικειμενικό παράδειγμα της Λημνιακής γαστρονομίας. Μία πολύ καλή μας φίλη η οποία με πολύ μεράκι και…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τραχανόσουπα με καραμελωμένα κρεμμύδια & μανιτάρια. Τον τραχανά μανιταριών τον μαγειρεύουμε όπως τον κλασικό τραχανά αλλά είναι πολύ πιο νόστιμος και αρωματικός.Η ήπια γεύση του γλυκού τραχανά τον κάνει ιδανικό καμβά για να προσθέσεις διάφορα υλικά, όπως λαχανικά ή κρέας. Η αλήθεια είναι ότι τον τραχανά  αρκετοί τον θεωρούν περισσότερο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υλικά: 700 γρ σιταρένιο αλεύρι Λήμνου από σκληρό σιτάρι 12 γρ μαγιά ξερή 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 400γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου χλιαρό νερό όσο πάρει   Εκτέλεση: Ζύμη: Σε ένα βαθύ σκεύος τοποθετώ το αλεύρι ,την μαγιά,το λάδι  και προσθετώ σταδιακά χλιαρό νερό ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις, συνεχίζω να προσθέτω νερό…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ