Συνταγές

Ποιος δε νοσταλγεί το φαγητό που έφτιαχνε η γιαγιά του; Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων που εκπέμπει θαλπωρή, φροντίδα και αγάπη!  Νόστιμο και μυρωδάτο ελιόψωμο που κανείς δεν θα του αντισταθεί! Με το που βγει από το φούρνο δεν θα κρατηθεί κανείς να μην το δοκιμάσει. Είναι ιδανικό για τις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι πίτες στη χώρα μας τιμούνται ιδιαίτερα μιας και κάθε περιοχή έχει την δική της παραδοαική πίτα με ότι γέμιση μπορείτε να φανταστείτε. Λίγο πολύ όλοι έχουμε την ανάμνηση της γιαγιάς μας να φτιάχνει συνήθως τις Κυριακές πότε τυρόπιτα και πότε κολοκυθόπιτα και να μας λέει «φάε παιδί μου από…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αν και όλες οι συνταγές για σπιτικό ψωμί είναι πάνω-κάτω ίδιες, το μυστικό για πετυχημένο ζυμωτό κρύβεται στο αλεύρι. Το Αλεύρι της Οικογένειας Ποριάζη είναι ξεχωριστό καθώς κρύβει μέσα του όλα τα οφέλη και τη νοστιμιά από τα σκληρά σιτάρια Λήμνου που η ίδια καλλιεργεί. Αυτό φτάνει στο τραπέζι μας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπαλομύτα ή στρογγυλό) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ¼ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 200 ml. λευκό κρασί 600 ml. Ζωμό κότας 100 ml. ελαιόλαδο Για το Roux: 20 γρ. βούτυρο 20 γρ.…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συστατικά 250 γρ. αλεύρι σταρένιο – 250γρ. αλέυρι γ.ο.χ. 5 αβγά, μεσαία 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική σπορέλαιο, αρκετό για το τηγάνισμα        Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 800 γρ. νερό χυμό, από 1 λεμόνι 2 στικ κανέλα 50 γρ. μέλι        Για…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ