Ο δρόμος του σιταριού "Λήμνος " από το χωράφι μας στο ράφι σας

Ο δρόμος του σιταριού "Λήμνος " από το χωράφι μας στο ράφι σας

  Η φετινή θεριστική χρονιά φτάνει στο τέλος της .'Εχοντας θερίσει πάνω από 1.800 στρέμματα από σκληρά σιτάρια ποικιλίας "Λήμνος"δικής μας καλλιέργειας αλλά και των συνεργαζόμενων αγροτών μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως η ποιότητα των φετινών καρπών είναι εξαιρετικά καλή ενώ η παραγωγικότητα ανά καλλιέργεια ήταν μέτρια προς καλή. Η διαδικασία της συγκομιδής της πρώτης ύλης από τους συνεργαζόμενους στα πλαίσια συμβολαιακής καλλιέργειας αγροτές εντός της Λήμνου έχει ολοκληρωθεί  ύστερα από περίπου έναν μήνα εργασίας με δύσκολα ωράρια και κάτω από επίσης διόλου εύκολες καιρικές συνθήκες. Όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ποιότητας του σιταριού έχουν διενεργηθεί,η υγρασία του καρπού που αποτελλεί καθοριστικό παράγωντα ελέγχου πριν από την αποθήκευσή του έχει εξεταστεί και είναι σε καλά επίπεδα συνεπώς προχωράμε στην αποθήκευση του στα σιλό. Από εκεί 2 φορές την εβδομάδα εξάγουμε την πρώτη ύλη και την μεταφέρουμε σε παραδοσιακό μύλο στο νησί  προκειμένου να αλεστεί. Από εκεί φτάνει  αμέσως στις εγκαταστάσεις μας όπου και αποθηκεύεται κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες υγιηνής .

 Ωστόσο ήδη ποσότητα από το σιτάρι φετινής σοδιάς έχει αλεστή και χρησιμοποιήται στην παρασκευή του καθημερινού φρέσκου ψωμιού, των παξιμαδιώνκαι των Φλωμαριών.Το νέο μας προϊόν, το ' Κίτρινο αλεύρι Λήμνου από σκληρά σιτάρια ποικιλίας "Λήμνος" που  κυκλοφορεί ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα εντός της Λήμνου αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα προέρχεται και αυτό από την φετινή σοδιά σιταριού.Αξίζει να σημειώσουμε πως στην συσκευασία αυτή όπου με πολύ όραμα και μεράκι δημιουργήσαμε περικλύεται όχι μόνο ένα εξαιρετικής ποιότητας αλέυρι που εμπεριέχει τα σιμιγδάλια του αλλά και οι κόποι πάνω από 30 ατόμων που συνδράμουν στην παραγωγή του.

 

 

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest