Παξιμαδάκια Κριθαρένια Ελαιολάδου

Παξιμαδάκια Κριθαρένια Ελαιολάδου

Τα Κριθαρένια Παξιμαδάκια Ελαιολάδου παρασκευάζονται με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης και το αλεύρι από τα ντόπια κριθάρια της τοπικής ποικιλίας “Παναγιά”. Βασισμένα στην παραδοσιακή συνταγή του κριθαρένιου μας παξιμαδιού περιέχουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποκτώντας ακόμα πιο πλούσια και μεστή γευση. 

Αποτελούν πηγή εδώδιμων ινών (φυτικών ινών) ενώ η χρήση του ελαιολάδου στη συνταγή έχει ως αποτέλεσμα την περιεκτικότητα του προϊόντος σε τουλάχιστον 7,5g/100g Ελαϊκού οξέος. Το ελαϊκό οξύ ανήκει στη κατηγορία των ακόρεστων λιπαρών. Η αντικατάσταση κορεσμένων λιπαρών από ακόρεστα στη διατροφή συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα ενώ δρουν ευεργετικά και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 

Συστατικά:

  • αλεύρι από κριθάρι Λήμνου 30%
  • αλεύρι σίτου
  • αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
  • προζύμι από αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
  • ελαιόλαδο 10%
  • μαγιά
  • αλάτι
  • εκχύλισμα δεντρολίβανου

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Πρόσθετες Πληροφορίες

Γραμμάρια:
350 γρ.